Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Back To Basics-Τι τύπο επιδερμίδας έχεις;

Καλησπέρα ομορφιές μου!!!


Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Τύπος Επιδερμίδας
Τι είναι; Τι χρειάζεται για να είναι χαρούμενος; Τι να κάνεις για να λάμπεις;
Αν νομίζεις οτι τα ξέρεις όλα.....νομίζεις! Χαχα! 
Διάβασε που σου λέω και θα καταλάβεις. Και θα γελάσεις. Promise!



  • ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ
 

Είσαι τυχερή..το ph σου είναι ισορροπημένο, οι πόροι σου μέτριοι και η ελαστικότητα καλή. Δηλαδή, με ένα απαλό καθαριστικό και κρέμα είσαι καλά. Κάνε και ένα scrub μία φορά την εβδομάδα και είσαι πιο καλά. Αν τρως τροφές πλούσιες σε βιταμίνες A,C,E εεεε τότε είσαι τρί-καλά!!


  
  • ΛΙΠΑΡΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ 



Λάμπεις! Αλλά δεν σου αρέσει...γυαλίζεις παντού, το μέτωπό σου αντανακλά το φως του ήλιου. Έχεις πόρους μεγάλους που τα βάφουν μαύρα και μετά γίνονται σπυράκια, αυτά τα άτιμα που εύκολα έρχονται δύσκολα φεύγουν. ΜΗΝ ξεχνάς να πλένεις το πρόσωπό σου πρωί-βράδυ (ΚΑΘΕ πρωί και ΚΑΘΕ βράδυ, ε; ) να βάζεις μη-λιπαρή oil free κρέμα ενυδάτωσης, να κάνεις απολέπιση ΚΑΙ μάσκα 2 φορές την εβδομάδα. Ε θέλει κόπο πως να το κάνουμε; Θέλει και θυσίες..ήρθε η ώρα να πεις bye bye arrivederci στην αγαπημένη σου σοκολάτα, τα πατατάκια, τις σάλτσες....παγωτό να τρως να γλυκαίνεσαι λιγάκι!



  • ΞΗΡΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Τι τραβάς κι εσύ....δηλαδή η επιδερμίδα σου "τραβάει" και το αισθάνεσαι, από την έλλειψη υγρασίας. Είναι λίγο θαμπή, λίγο τραχιά (καλά μη φέρεις και το γυαλόχαρτο...) αφυδατωμένη και ευαίσθητη στον ήλιο, το κρύο, τα φιλιά από άσχημους άντρες. Το καλό είναι οτι πέρασες όλη την εφηβεία χωρίς σπυράκια, αλλά κάνεις εύκολα ρυτίδες. Για να μη γίνεις από "όμορφη του σχολείου" σε "πλισέ ομορφιά" ΜΗΝ ξεχνάς εκτός από τον καθαρισμό, την καλή και βαθιά ενυδάτωση με μια πλούσια κρέμα. Φίλος σου πιστός θα γίνει η κρέμα νύχτας που εσύ θα κοιμάσαι κι εκείνη θα δουλεύει για σένα! Βάλε κι ένα serum για εξτρα ενυδάτωση, κάνε μια μάσκα μια φορά την εβδομάδα, πιες πολύ νερό και κούκλα είσαι φτου σου!




  • ΜΙΚΤΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Ή αλλιώς...οτι του φανεί του (λολ)οστεφανή! Έχεις χειλάκι πετροκέρασο και μάγουλο βερίκοκο..λιπαρή σε μέτωπο-μύτη-πιγούνι και ξηρή στα μάγουλα. Άντε να βγάλεις άκρη..Μην παιδεύεσαι, πάρε μια κρεμούλα κατάλληλη για σένα, μαζί με ένα toner μια lotion κατιτις. Να βάλεις μια μάσκα εξισορρόπησης μια φορά την εβδομάδα για να βοηθήσεις αυτή την διχασμένη προσωπικότητα εεεε επιδερμίδα.. Μπορείς να φας οτι θέλεις. Με μέτρο ε; Η ζυγαριά καραδοκεί.




  • ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ


Που θέλει στοργή και αγάπη, φροντίδα και προδέρμ. Κοκκινίζεις εύκολα και όχι από την ντροπή σου, είναι το δερματάκι σου "μη μου άπτου" δε σηκώνει και πολλά, εμφανίζει ερεθισμούς κοκκινίλες ξηρότητες σπιθουράκια τραβηγματάκια πρηξιματάκια....καλά ντεεε δεν ήρθε και η καταστροφή του κόσμου! Θα διαλέγεις με προσοχή αυτά που θα φοράς, κρέμα ειδικά μόνο για εσένα μέρας και νύχτας, απαλός καθαρισμός και μάσκα και serum, είπαμε, θέλει φροντίδα. Το ευαίσθητο δέρμα συνδέεται συχνά με αλλεργίες, γι αυτό το νου σου.



ΕΣΥ τι τύπος επιδερμίδας είσαι;

Τι κάνεις για να λάμπεις;


Σας φιλώ γλυκά ομορφοκόριτσα!!!

9 σχόλια:

  1. Γειά σου!! Εγώ είμαι λίγο από ολα!! Είναι βέβαιο ότι η επιδερμίδα μου είναι λιπαρή αλλά πολλές φορές ξηραίνεται σε συγκεκριμένα σημεία (άρα φέρνει και προς τη μικτή!) και σίγουρα είναι υπερβολικά ευαίσθητη!! :P:P Έχω καταλήξει ότι είναι ανεξάρτητη προσωπικότητα!! :P
    kisses Μπέτυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανεξάρτητη και πολύπλευρη χιχι! Και τι κάνεις για να λάμπεις; Χρησιμοποιείς υποαλλεργικά προϊόντα για μικτές επιδερμίδες;

      Διαγραφή
  2. η δικια μου ειναι λιπαρη και μου τη δινει...χαχα

    περνα απο το μπλογκ μου εχεις βραβειακι..

    Vaso by mybeautymap

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκέψου το θετικό: θα αργήσουμε να κάνουμε ρυτίδες!
      Βραβείο; Πρώτη μου μέρα και βραβείο; Αχ με κάνεις τόσο χαρούμενη! Θα πάω να το δω. Σε ευχαριστώ πολύ!!

      Διαγραφή
  3. Κατατοπιστικοτατο! Μμμμμ εγώ έχω μικτή επιδερμίδα με τάσεις λιπαρότητας! Και βάλω και την διατροφή...πάρτυ με τα σπιρακια.
    Θα ακολουθήσω την συμβουλή σου πιστά και καλύτερα αποτελέσματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η επιδερμίδα σου είναι ο μέσος όρος των γυναικών στη χώρα μας. Θέλει ιδιαίτερη φροντίδα αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα θα σε ικανοποιήσει. Ας φροντίσουμε τον εαυτό μας γιατί...ποιος άλλος θα το κάνει;

      Διαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή