Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Merry Christmas! Καλά Χριστούγεννα χωρίς...απρόοπτα..!

Καλησπέρα ομορφιές μου!!!


Ρεβεγιόν Χριστουγέννων, 
                               το περιμένεις,
                                         σκέφτεσαι μέρες πριν τι θα φορέσεις,
                                                                 πως θα κάνεις τα μαλλιά σου, 
                                                                                τι μακιγιάζ να επιλέξεις για εκείνη τη βραδιά...

.....είναι όμως και μερικά απρόοπτα που μπορεί να συμβούν τελευταία στιγμή και να σου χαλάσουν το κέφι! Ή μήπως όχι;


Τι μπορεί να πάει στραβά στο ρεβεγιόν;




-Να μη σου πετύχει η βαφή. 
Βαρέθηκες το ξανθό κι είπες να τα σκουρήνεις λίγο τα μαλλάκια σου, πάει πέρασε το καλοκαίρι, καιρός για πουλόβερ, τσάι και  ζεστές αποχρώσεις...διαλέγεις την απόχρωση "χρυσό της άμμου" που στο κουτί φαίνεται σκούρο ξανθό-μελί-λίγο του χαλκού, οκ. Και τα βάφεις. Και σου βγαίνει...βαμμένα κόκκινα μαλλιά! Σκούρο κατασκούρο και κόκκινο κατακόκκινο. Καλό είναι, αλλά εσύ δεν είσαι! Είναι μια άλλη που σου έκλεψε το κεφάλι και έβαλε κόκκινη περούκα...ξανθό της άμμου; Αυτό δεν είναι άμμος καλή μου, κοκκινόχωμα είναι!!
Κανένα πρόβλημα! Μια αλλαγή πάντα μας ανανεώνει, ψηλά το κεφάλι, χαμογέλα, ένα είναι σίγουρο: δεν θα περάσεις απαρατήρητη απόψε!



-Να σκιστεί το τελευταίο σου μαύρο καλσόν.
Εντάξει..κλασσικό...δεν ξέρω πως γίνεται κάθε φορά και τελευταία στιγμή τρυπά το καλσόν, εκεί που πραγματικά δεν το περιμένεις! Αν βάλεις διάφανο βερνίκι νυχιών λένε σταματάει η θηλιά και τουλάχιστον δεν γίνεται μεγάλη τρύπα. Εντάξει. Αλλά έλα που η φουστίτσα σου είναι χμμμ ολίγον τι κοντή και η θηλιά φαίνεται, καλέ μπαμ κάνει!
Μην το σκέφτεσαι, αλλάζεις καλσόν. Κι αν έχεις την ατυχία να είναι το τελευταίο λεπτό μαύρο καλσόν, βάλε άλλο χρώμα καλσόν. Ή άλλη φούστα.
Ε τέλος πάντων και με το παντελονάκι σου το μαύρο κούκλα θα είσαι!



-Να μουντζουρωθείς με αδιάβροχη μάσκαρα.
Ε αυτό κι αν είναι κλασσικό! Εσύ γενικά τις αδιάβροχες δεν τις θέλεις γιατί κάνουν έναν αιώνα να ξεβαφτούν και είσαι σαν τον Πητ τον πειρατή για καναδυο μέρες..Είπες να το τολμήσεις, μέρα που είναι, λίγο η συγκίνηση, λίγο η έξαψη, λίγο το τσιφτετέλι πάνω στο τραπέζι..καλύτερα αδιάβροχη. Και τσουπ μουντζουρώνεσαι! Τώρα;
Ψυχραιμία! Άφησε την να στεγνώσει και μετά αφαίρεσε την προσεκτικά με μια μπατονέτα. Με λίγη σκιά και γρήγορες κινήσεις (γιατί με τούτα και μ εκείνα πέρασε η ώρα...) διορθώνεις το βλέφαρο, στρώνεις ξανά τη γωνία σου και φτου σου κούκλα είσαι!





-Να πέσει καφές στο λευκό σου παλτό.
Εμ..ήθελες να πιεις την τελευταία γουλιά από τον διπλό ελληνικό..τι να σου πω τώρα; Βάλε άλλο παλτό. Δεν υπάρχει λύση...Αν ντε και καλά θέλεις να το φορέσεις, ρίξε μια πασμίνα ανέμελα από πάνω για να καλύψεις τον λεκέ, θα τη βγάλεις μετά με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις και κανείς δεν θα καταλάβει τίποτα. Άλλωστε η πρώτη εντύπωση είναι που μετράει. Ανέμελα είπαμε ε; 




-Να πάθεις επιπεφυκίτιδα.
Αν νομίζεις οτι αυτό δεν είναι πρόβλημα, τότε μάλλον δεν έχεις πάθει ποτέ επιπεφυκίτιδα.
Γιατί φιλενάδα μου, τα χτύπημα αυτής της ύπουλης κυρίας είναι τριπλό: 1. Πονάνε τα ματάκια σου και τσούζουν, πρήζονται τα βλεφαρα, να μην αναφέρω τις τσίμπλες.... 2. Δεν μπορείς να βάψεις μάτι! Χα! Αιλάινερ; Ξέχασε το.. 3."Κανονικά" πρέπει να πετάξεις οτι καλλυντικά χρησιμοποίησες 1-2 μέρες πριν σου πρηστεί το μάτι...αλλά τι να πετάξεις; Μάσκαρα; Μολύβι; Καλά τα πινέλα σου θα τα πλύνεις και θα τα απολυμάνεις. Με την κρέμα ματιών τι θα κάνεις; 
Λοιπόν...βάλε στα ματάκια σου ζεστές κομπρέσες χαμομήλι. Ένα κολλύριο θα σε σώσει! (αν βρεις φαρμακείο ανήμερα Χριστούγεννα..) Πλύνε όλα τα πινέλα. Άλλαξε μαξιλαροθήκη και πετσέτες.
 Και ψάξε να βρεις ποια σε μάτιαξε!

Λίγο ή πολύ, αυτά ή άλλα απρόοπτα έχουμε όλες συναντήσει...σημασία έχει πως το βλέπουμε: θα αφήσουμε μια μικροατυχία να μας χαλάσει τη διάθεση; Ή θα την αγνοήσουμε και θα περάσουμε απλά υπέροχα

Στο χέρι μας είναι κορίτσια να ζήσουμε μαγικές στιγμές!


ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!



Σας φιλώ γλυκά ομορφοκόριτσα!!!


foto 1 2 3 4

8 σχόλια:

  1. Tέλεια αναρτηση... Χρόνια πολλά!!! αλλά αυτό με τον καφέ στο καφέ παλτό, επειδη εχω ενα που αγαπω πολυ , δεν θελω ουτε να το σκεφτω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά Μαίρη μου!!!!
      Α πα πα μακρυά από εμάς οι λεκέδες!

      Διαγραφή
  2. Χρόνια πολλά!
    Πολύ όμορφη αναρτηση! Μπράβο!
    Βασικά αυτό που μου έχει τύχει τις περισσότερες φορές είναι να λερωθώ με την μάσκαρα, μπορεί να την χρησιμοποιώ καθημερινά χωρίς ίχνος να ξεφύγει εκείνη την ημέρα απλά να γίνω πάντα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ!
      Ακριβώς αυτό! Όταν θέλεις να είναι όλα τέλεια, τότε γίνονται τα στραβά!

      Διαγραφή
  3. Είσαι φοβερή! Το διασκεδασα ήδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτο με το καλσον ειναι ο,τι χειροτερο............! Περιττο να σας πω οτι σε επισημες εξοδους, εχω ενα εφεδρικο στην τσαντα μου ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή